ZSSK vylepšuje predajné systémy. Aktualizácia v nočných hodinách obmedzí predaj lístkov na vlak.

23. 04. 2024
  • Predajné služby ZSSK budú opäť o niečo kvalitnejšie.
  • Nočná odstávka bude zo stredy 24. apríla na štvrtok 25. apríla.
  • Nákup lístkov cez e-shop a aplikáciu ZSSK bude počas odstávky nedostupný.
  • Bez obmedzení bude možný iba nákup cestovných lístkov u vlakového personálu a SMS-kou.

 

BRATISLAVA – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informuje cestujúcich, že v nočných hodinách zo stredy 24. apríla 2024 (od 22:30) do štvrtka 25. apríla 2024 (do 4:30) dôjde z dôvodu plánovanej prevádzkovej údržby k obmedzeniu predaja cestovných dokladov a rezervácií. Vďaka aktualizácii predajných systémov môže ZSSK ponúkať ešte kvalitnejšie služby.

V čase aktualizácie nebude možný nákup cestovných dokladov prostredníctvom e-shopu ZSSK a mobilnej aplikácie Ideme vlakom.

V prípade, ak budú cestujúci v tomto čase cestovať, ZSSK im odporúča, aby si lístky zakúpili v časovom predstihu online alebo v pokladniciach ZSSK. Bez obmedzení si v čase nočného výpadku zakúpia cestovný lístok iba vo vlaku u vlakového personálu, a to bez sankcie, prípadne prostredníctvom SMS predaja cestovných lístkov na telefónnom čísle 2255 a 2233.

Za prípadné komplikácie či znížený komfort počas nákupu cestovných dokladov spôsobený týmto obmedzením sa ospravedlňujeme.


ZSSK zabezpečuje osobnú železničnú dopravu na Slovensku. Stopercentným akcionárom ZSSK je Slovenská republika prostredníctvom Ministerstva dopravy SR, ktorá si zmluvne objednáva a platí služby vo verejnom záujme v osobnej železničnej doprave. Prioritnú časť majetku tvoria železničné koľajové vozidlá (rušne, vozne, vlakové súpravy). Spoločnosť vznikla v roku 2005 a je jedným z troch nástupníckych podnikov jednotných železníc (popri Železniciach SR a Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia).

ZSSK realizuje priemerne 1 723 vlakov denne, z toho 8 IC vlakov, 273 ostatných diaľkových vlakov a 1 442 regionálnych a prímestských spojov. Zastavuje v 705 staniciach a zastávkach, jazdí na linkách po 2 840 kilometroch tratí na Slovensku.

Skip to content