Výluka na trati Prešov – Šarišské Lúky – Bardejov

07. 05. 2024

Autobusy nahradia vlaky na tri týždne

 

BRATISLAVA – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upraví od štvrtka 9. mája (od 9:00) do štvrtka 30. mája (do 15:45) dopravu na trati 193 Prešov – Šarišské Lúky a trati 194 Prešov – Šarišské Lúky – Bardejov. Dôvodom je výluka na trati, ktorá si vyžiada pozastavenie prevádzky všetkých vlakov premávajúcich na týchto úsekoch a ich nahradenie autobusmi náhradnej autobusovej dopravy (NAD).

ZSSK kladie dôraz na minimalizáciu vplyvu výluky na cestujúcich a zachovanie plynulosti železničnej dopravy. Cestovný poriadok autobusov NAD kopíruje časy príchodov a odchodov vlakov v *konkrétnych staniciach. Vzhľadom na nepredvídateľnosť cestnej premávky sa však v priebehu dňa môžu vyskytnúť meškania.

Autobusy NAD nahradia vlaky:

  • Os 91xx a diaľkové vlaky Ex 15625/17632 ŠARIŠAN v úseku Prešov – Šarišské Lúky a späť,
  • Os 92xx na linke Prešov – Bardejov v celom ich úseku (výnimka: 9. mája vlaky Os 9208 a Os 9212 budú nahradené NAD iba v úseku Šarišské Lúky – Prešov).

*Dopravca upozorňuje cestujúcich, že počas konania tejto výluky v úseku Prešov – Bardejov nebudú obsluhované železničné zástavky Hertník a Šiba z dôvodu uzatvorenia cesty medzi týmito obcami. Cestujúcim odporúča využiť prímestskú autobusovú dopravu.

Autobusy NAD budú kvôli zabezpečeniu plynulosti jazdy zastavovať na autobusovej zastávke „Kapušany, ZŠ“ namiesto železničnej stanice a na autobusovej zastávke „Raslavice, Hlavná“ namiesto železničnej stanice Raslavice.

Všetky konkrétne obmedzenia a detaily súvisiace so spojeniami na trati Prešov – Šarišské Lúky – Bardejov a zabezpečením prestupov nájdete na webe ZSSK vo výveske Výluka Prešov – Šarišské Lúky a Bardejov – Prešov od 9. do 30. mája 2024 (PDF, 384 kB). Informácie o dočasnej zmene vlakovej dopravy v tomto úseku sú zapracované aj v cestovnom poriadku vo vyhľadávači na webe ZSSK.

ZSSK pristúpila k dočasnej zmene cestovného poriadku kvôli rekonštrukcií cestného mosta nad železničnou traťou v gescii mesta Prešov a Prešovského samosprávneho kraja a súvisiacimi prácami, ktoré realizuje manažér železničnej infraštruktúry, Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Pre viac informácií ohľadom výluky sa, prosíme, obráťte priamo na hovorkyňu ŽSR.

Výluka na trati Prešov – Šarišské Lúky – Bardejov bude trvať tri týždne.

 


ZSSK zabezpečuje osobnú železničnú dopravu na Slovensku. Stopercentným akcionárom ZSSK je Slovenská republika prostredníctvom Ministerstva dopravy SR, ktorá si zmluvne objednáva a platí služby vo verejnom záujme v osobnej železničnej doprave. Prioritnú časť majetku tvoria železničné koľajové vozidlá (rušne, vozne, vlakové súpravy). Spoločnosť vznikla v roku 2005 a je jedným z troch nástupníckych podnikov jednotných železníc (popri Železniciach SR a Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia).

ZSSK realizuje priemerne 1 723 vlakov denne, z toho 8 IC vlakov, 273 ostatných diaľkových vlakov a 1 442 regionálnych a prímestských spojov. Zastavuje v 705 staniciach a zastávkach, jazdí na linkách po 2 840 kilometroch tratí na Slovensku.

Skip to content